Stedentrips Krakau, Polen

Krakau, de vroegere Poolse hoofdstad, is het belangrijkste culturele monument van de Poolse cultuur en is zonder twijfel de mooiste stad van het land. Deze elegante stad was meer dan 5 eeuwen de koninklijke hoofdstad van Polen en u proeft er nog steeds de statige sfeer van weleer. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is Krakau vrijwel helemaal bespaard gebleven. Historie, cultuur, kunst en gastronomie… het komt allemaal samen in deze belangrijke Poolse trekpleister!

Binnen de huidige stadsgrenzen telt de stad zo’n 6000 historische gebouwen en monumenten, waaronder 140 kerken, 74 paleizen en 60 verdedigingswerken. U zult beslist onder de indruk raken van deze middeleeuwse stad, met het prachtige marktplein met de Lakenhal (hét symbool van de rijke handelstraditie van de stad), de Raadhuistoren, de gotische Mariakerk en de kathedraal op de heuvel Wawel (waar in de kelders bijna alle Poolse koningen begraven liggen)! Ook interessant is de Joodse wijk Kazimierz (waar Steven Spielberg's film Schindler's List deels is opgenomen), met in de mooie Szerokastraat de Oude Synagoge, het oudste nog bestaande Joodse gebouw in Polen. En wat dacht u van een kijkje bij Collegium Maius (het oudste en mooiste college van de eerste universiteit van Polen, gesticht in de 15e eeuw), het Pools luchtvaartmuseum of het Nationaal Museum (met de belangrijkste kunstcollecties van Polen)? In het compacte centrum van Krakau (gemakkelijk te voet te verkennen!) treft u onder meer talloze historische bouwwerken, vele schitterende kerken en indrukwekkende herenhuizen. Musea, winkels, kunstgalerijen, bars, restaurants en kelderclubs/discotheken hebben onderdak gevonden in vele van de fraaie panden. De stad is een waar juweel, de altijd aanwezige toeristen en de studenten (Krakau is een echte studentenstad!) zorgen voor een heel gezellige sfeer. De stad leeft! Even aan de cultuurovervloed ontspannen kunt u uitstekend in de groene gordel Planty rondom het oude stadshart. Het is hier heerlijk wandelen.

In 1978 kwam de stad als eerste Europese stad op de Unesco van belangrijkste cultuurobjecten ter wereld. Het is één van de historisch belangrijkste steden ter wereld, dat vraagt om een nadere kennismaking.

11 Stedentrips naar Krakau gevonden
Polen
v
Krakau
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xKrakauv
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Weekendje weg(11)
Last minute(8)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(6)
Eigen Vervoer(5)
Vertrekperiode
Kies een datum
Klantbeoordeling
9 en hoger(3)
8 en hoger(11)
7 en hoger(11)
6 en hoger(11)
Reisduur
1-2 dagen(4)
3-5 dagen(11)
6-9 dagen(11)
Accommodatie Type
Hotel(11)
Aantal sterren
3 sterren(2)
4 sterren(9)
Faciliteiten
Airco(4)
Binnenzwembad(2)
Fitnessruimte(7)
Geschikt voor mindervaliden(1)
Huisdieren welkom(4)
Lift(7)
Parkeergelegenheid(5)
Restaurant(11)
Sauna(9)
Wifi aanwezig(7)
Wifi gratis(11)
Budget p.p.
€ 0 - € 99(3)
€ 100 - € 199(6)
€ 200 - € 399(11)
€ 400 - € 599(7)
€ 600 - € 799(3)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.