Stedentrips Sevilla, Spanje

Het zuid-Spaanse Sevilla is het kloppende hart van Andalusië en werd internationaal op de kaart gezet dankzij de wereldtentoonstelling EXPO ’92. De stad zelf bestaat echter al zo’n 2000 jaar langer en werd destijds door Julius Caesar persoonlijk gesticht. Het kleine garnizoensstadje verwierf pas echte macht nadat de Islamitische Mooren waren overwonnen en het de hoofdstad werd van het nieuwe, christelijke Spanje! De handel met de Nieuwe Wereld liep vrijwel volledig via Sevilla en de inkomsten dus ook! De pracht en praal die hiermee gepaard ging valt nog altijd te bewonderen!

Middelpunt van de stad is de schitterende kathedraal met haar klokkentoren La Giralda. Deze fascinerende 12e-eeuwse klokkentoren is de minaret van de moskee die hier tot in de 14e eeuw stond. Eenmaal bovenop de toren heeft u een verbluffend uitzicht over de stad! Een ander hoogtepunt van Sevilla is de indrukwekkende Alcázar, het Koninklijke paleis. In dit indrukwekkende versterkte kasteel vindt u een mengelmoes van moorse en Christelijke bouwstijlen in prachtige tuinen die heerlijk verkoelend zijn in het veelal warme Sevilla.

Maar Sevilla is meer! Wandelt u eens door het schilderachtige Santa Cruz, een waar doolhof van leuke straatjes en pleintjes, of naar de Torre del Oro, vanwaar de slingerende rivier in de gaten gehouden werd. Naast het indrukwekkende Universiteitsgebouw vindt u heerlijk veel groen, met ertussen de bijzondere bouwwerken van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling (de EXPO van Spanje en de voormalige koloniën) uit de jaren ’20. Ook vindt u hier het Parque Maria Luisa en het Plaza de España, het plein dat op bijna alle ansichtkaarten afgebeeld staat. En wat dacht u van de arena, één van de mooiste van Spanje.

4 Stedentrips naar Sevilla gevonden
Spanje
v
Sevilla
v
Stedentrip
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Plaats
xSevillav
Soort vakantie
xStedentripv
Soort Stedentrip
Last minute(2)
Vervoersoort
Inclusief vlucht(4)
Vertrekperiode
Kies een datum
Klantbeoordeling
8 en hoger(3)
7 en hoger(3)
6 en hoger(3)
Geen beoordeling(1)
Reisduur
3-5 dagen(4)
6-9 dagen(4)
Accommodatie Type
Hotel(4)
Aantal sterren
3 sterren(1)
4 sterren(3)
Faciliteiten
Airco(1)
Buitenzwembad(2)
Fitnessruimte(1)
Geschikt voor mindervaliden(2)
Lift(4)
Parkeergelegenheid(2)
Restaurant(3)
Wifi aanwezig(2)
Wifi gratis(4)
Budget p.p.
€ 200 - € 399(4)
€ 400 - € 599(4)
€ 600 - € 799(4)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.