Fietsvakantie Van Passau naar Wenen en per schip terug

8/9 dgn incl. verblijf in 3/4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport, fietsroutes en cruise van Wenen naar Passau

1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
92421202_Schonbrunn_Wenen_Oostenrijk
v
©Fotograf: Osterreich Werbung-Eisenhut & Mayer
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
92421202_Schonbrunn_Wenen_Oostenrijk
7,8
K
  • Uniek arrangement: op de fiets van Passau naar Wenen en terug per schip
  • Genieten van de prachtige omgeving langs én vanaf de Donau
  • Voor een ieder goed te doen: gemakkelijke, vlakke fietstochten
  • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels inclusief ontbijt
  • Bagagetransport en Nederlandstalige fietsroutes inbegrepen
7,8
Beoordeeld door 24 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 7 of 8 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels
• 7 of 8 x ontbijtbuffet
• Parkeerplaats in Passau
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik fietstas
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Ferryovertocht van Melk naar Spitz, inclusief fiets
• Riviercruise van Wenen via Linz naar Passau aan boord van het MS Kaiserin Elisabeth
• 1 x een 4-gangendiner aan boord van MS Kaiserin Elisabeth

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 6 x 3-gangen diner v.a. € 126 (géén diners tijdens de extra nacht in Wenen)
• Huur toerfiets € 68
• Huur E-Bike € 150

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele toeristenbelasting ca. € 1 - € 3 per persoon per nacht, ter plaatse te voldoen
• Eventuele borg voor de huurfiets. Voor de E-Bike geldt een borg van € 180 per fiets, contant of per creditcard.
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Donau Touristik

Het uitgebreide routeboek dat van toepassing is op deze reis ontvangt u bij aankomst in uw eerste hotel. Kras stelt voor u een beknopte digitale versie van het routeboek beschikbaar voorafgaand aan uw reis. Het is niet mogelijk om een geprinte versie van het uitgebreide routeboek voorafgaand aan uw reis te ontvangen.

Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie van Passau naar Wenen

v
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
+1

Vanuit Zuid-Duitsland zoekt de Donau zich al slingerend een weg door Europa richting zijn eindpunt in de Zwarte Zee. Tijdens deze individuele fietstocht gaat u kennis maken met het mooiste deel van deze rivier, het stuk tussen de Duitse barokstad Passau en de sfeervolle Oostenrijkse hoofdstad Wenen. De grotendeels autovrije ‘Donauradweg’ is één van de mooiste fietsroutes in Europa. De tochten langs de oevers met de bergen als decor, door lommerijke wijngaarden en lieflijke dorpjes en mooie steden zijn onvergetelijk! De Donauradweg is de bekendste fietsroute van Europa! Vanaf dit jaar biedt Kras u ook de unieke mogelijkheid om in 2 dagen terug te varen vanuit Wenen via Linz (waar u overnacht in een 4-sterren hotel) naar Passau.

Open alle items
Dag 1 - heenreis naar Passau
v
U reist op eigen gelegenheid naar Passau, waar u uw auto kunt parkeren aan de rand van de stad op de privéparkeerplaats van Donau Touristik (inclusief). U ontvangt hier de informatiemap met de routebeschrijving en indien u een fiets heeft gehuurd, neemt u deze hier in ontvangst. Overnachting in een 3-sterrenhotel in Passau.
Dag 2 - Passau - Schlögen/Untermühl (ca. 43/60 km)
Wellicht maakt u vanmorgen nog even tijd vrij om de mooie Altstadt van Passau te bezichtigen. Daarna start uw eerste fietstocht. Onderweg komt u langs het mooie plaatsje Obernzell, met een prachtig slot, en langs Kramesau. Einddoel van vandaag is Schlögen of Untermühl.
Dag 3 - Linz (ca. 42/59 km)
v
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
+1
Na een stevig ontbijt neemt u plaats op het zadel voor een mooie tocht naar Linz. Door Schlögener Schlinge en de bijna onbewoonde vallei tussen Kaiserau en Aschach fietst u naar Wilhering, waar u bijvoorbeeld een pauze kunt inlassen voor een bezoek aan de kloosterkerk met zijn rococo-interieur. Via het aardige Ottensheim arriveert u in Linz, met een mooie oude binnenstad.
Dag 4 - Spitz/Mitterarnsdorf (ca.60 min per trein, 50 km fietsen + 17 km per boot)
v
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
1_Osterreich_Tourismus_GmbH_Hochhauser
+1
Vanuit Linz per trein naar Grein (exclusief, ca. € 15 per persoon incl. fiets). Vanuit Grein fietst u, via Persenbeug met een mooi Habsburger slot, naar Melk, waar de prachtige abdij zeker een bezoek waard is. Dit indrukwekkende bouwwerk, één van de mooiste van Oostenrijk, ligt op een 50 m hoge rotswand. Onderaan deze wand ligt het stadje Melk, met leuke straatjes, prachtige burgerhuizen en een 15e-eeuwse parochiekerk. Hier stapt u aan boord van de ferry voor een boottocht naar Spitz. Overnachting in of nabij Spitz.
Dag 5 -Tulln (ca. 60 km)
v
+1
De fietstocht van vandaag voert u door de Wachau. Via mooie dorpjes, waaronder Dürnstein en Krems, en langs terrassen met de eindeloze rijen wijnstokken, vervolgt u uw fietstocht. U komt aan het einde van de tour uit in Tulln.

U kunt er voor kiezen om deze route in te korten. Vanuit Spitz kunt u om 11:40 de ferry pakken naar Krems. Kosten hiervoor zijn € 18 per persoon. Ook kunt u per trein van Krems naar Tulln reizen (ca. 35 min., kosten € 14 per persoon).
Dag 6 - Wenen (ca. 40 km)
v
92421202_Schonbrunn_Wenen_Oostenrijk
+1
92421202_Schonbrunn_Wenen_Oostenrijk
Deze laatste tocht gaat onder andere door het vruchtbare Tullner Feld en het Wienerwald. Tevens fietst u vandaag naar Wenen, de prachtige Oostenrijkse hoofdstad. Nadat u uw intrek heeft genomen in het hotel, zult u ongetwijfeld nog even willen rondkijken in het historische centrum van deze heerlijke stad. Wenen is de stad van opera en zang (Mozart, Beethoven en Strauss hebben hier gewoond, hun aanwezigheid is hier welhaast nog voelbaar). De Obere Belvédère is een sprookjesachtig mooi gebouw en voor velen het hoogtepunt van de barok. De indrukwekkende Stephansdom met zijn uitgestrekte en gedeeltelijk toegankelijke catacomben behoort tot de mooiste gotische bouwwerken die er in de 12e eeuw zijn gebouwd. Even pauzeren? Dat doet u natuurlijk met een lekker stuk Sachertorte!
Dag 7 - Per schip van Wenen naar Linz
U wordt in de vroege morgen bij uw hotel opgehaald en naar de vertrekplaats van het schip gebracht. Het schip vertrekt om ca. 08:05 vanuit Wenen. Aan boord heeft u nog de gelegenheid om gebruik te maken van het ontbijt (inclusief). Rond 13:35 vindt er een korte stop plaats in Dürnstein voor een individuele bezichtiging. Na het 4-gangen diner (inclusief) wordt u per bus naar uw hotel in Linz gebracht, waar u deze avond overnacht.
Dag 8 - Per schip van Linz naar Passau en terug naar huis
Om 08:30 uur is de afvaart van het schip richting Passau. Aan boord kunt u wederom genieten van een ontbijt. Rond 13:30 uur zal de boot arriveren waarna u op eigen gelegenheid huiswaarts keert.

Noot: er vindt geen transfer plaats tussen de aanlegsteiger in Passau en uw vervoersmiddel naar huis. Kosten openbaar vervoer/taxi zijn voor eigen rekening.
9-daagse reis
U kunt ook kiezen voor een 9-daagse fietsreis van Passau naar Wenen. In dit geval heeft u voor de terugtransfer per schip (dag 7) een extra overnachting in Wenen. Op dag 8 reist u per schip via Linz terug naar Passau, om vervolgens op dag 9 huiswaarts te keren.
Transfer van Wenen naar Passau
v
+1
Neemt u uw eigen fiets mee, dan kunt u deze tijdens de terugreis gratis mee aan boord nemen (bij boeking aangeven). Het is de bedoeling dat u uw fiets een dag voor de terugtransfer afgeeft in Wenen zodat deze aan boord gezet kan worden. Het vervoer van uw fiets is op eigen risico, eventuele schade kan niet worden verhaald op de vervoerder.
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Tijdens deze reis verblijft u in 3-/4-sterren hotels in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad of douche en toilet.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels die u aandoet tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houdt er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Passau
Hotel Innsento***
IBB Hotel***

Obermühl/Untermühl
Gasthof Aumüller***
Gssthof Ernst***

Linz
Park Inn by Radisson Linz****
Austria Trend Hotel Schillerpark****

Spitz/Mitterarnsdorf
Hotel-Restaurant Wachauerhof***
Gasthof Zur Wachau***

Tulln
Gasthof Adlerbräu***
Hotel Nibelungenhof****

Wenen
Arcotel Kaiserwasser****
NH Danube City****

Linz
Park Inn by Radisson Linz****
Austria Trend Hotel Schillerpark****

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen