Winterwandelen & op excursie in het Beierse Woud

Wintersport
Donau
v
© Bayern Tourismus Marketing GmbH
Wintersport
Donau
8,6
I
  • Unieke combinatiereis
  • Familiehotel met goede keuken
  • NL'se wandelbegeleiding
  • Reis per Comfort Class bus
  • Gegarandeerde opstapplaatsen
8.61043
"Sportief in vele opzichten en warme gezelligheid"
A VAN OORSCHOT - februari 2019
8,6
Beoordeeld door 43 reizigers van Kras
Winterwandelen & op excursie in het Beierse Woud
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Reis per Comfort Class touringcar
• Transfers naar en van de wandelgebieden en naar Regensburg en Passau
• Ervaren chauffeur
Nederlandse reis-/wandelbegeleiding
• 7 nachten verblijf in Hotel Zur Alten Post in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 7 x ontbijtbuffet en 3-gangendiner met keuzemenu of dinerbuffet
• 4 x lunch tijdens de wandeldagen
• Welkomstdrankje
• In de namiddag koffie/thee met wat lekkers geserveerd in de wintertuin van het hotel
• 1 x muziekavond
• 1 x filmavond
• 1 x beenham-dinerbuffet
• Wandel- en excursieprogramma
• Stamppotbuffet in Nederland bij terugkomst

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)

Optioneel (direct bij te boeken)
• Huur wandelset € 15
• Overnachting voorafgaand aan uw reis in het Best Western Hotel Nobis op het wisselpunt in Asten, inclusief ontbijt en gratis parkeren (optioneel, zie tabblad 'Overnachten')
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Niet genoemde maaltijden
• Liftgelden
• Eventuele facultatieve excursies
• Entreegelden tenzij anders vermeld

Extra informatie

• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen.
• Kijk voor op-/uitstapplaatsen op het tabblad 'Opstapplaats'.

Langlaufdag
Benieuwd of langlaufen ook uw sport is? Of gewoon een gezellig en sportief middagje ertussenuit? Op zondag 28 oktober 2018 organiseert Kras in samenwerking met Langlaufvereniging Gouda een langlaufdag. Voor meer informatie en aanmelden, zie Kras.nl/11362.

Langlaufcursus
Enthousiast geworden na de proefles op de langlaufdag? Of wilt u voorafgaand aan uw vakantie werken aan uw conditie of uw techniek ophalen? Via Kras kunt u een langlaufcursus bij Langlaufvereniging Gouda boeken, met 5% korting. Tijdig reserveren is gewenst. Zie https://www.langlauf.nl/kras

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Accommodatie

Hotel Zur Alten Post

v
+7
+6

Dit gezellige familiehotel ligt in het centrum van Bischofsmais.

Faciliteiten

Het hotel beschikt over een receptie, lift (tot en met de 2e etage), gratis wifi, televisiekamer, leeszaal, restaurant, bar, grote wintertuin en wellness met solarium, stoombad, sauna en een rustruimte. Het wellnessgedeelte is tegen betaling (€10 p.p. voor het gehele verblijf). Ook bezit het hotel een eigen slagerij, die bekend is tot in de wijde omgeving.

Kamers

De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en badkamer met douche en toilet.

Dagprogramma

Beierse Woud - Bischofmais

v
+1

Een unieke reis, nét even anders dan onze andere wintervakanties. We nemen u mee naar het meest sneeuwzekere gebied van Duitsland: het Beierse Woud. Een perfect gebied om te wandelen, want het heuvelachtige landschap wordt doorkruist met honderden kilometers aan schitterende wandelpaden. Samen met een enthousiaste, ervaren wandelbegeleider maakt u een viertal tochten, variërend van 10 tot 15 km. Daarnaast maken we twee dagtochten waarin cultuur en stadse gezelligheid centraal staan; Passau en Regensburg wachten op uw komst!

Open alle items

Zaterdag - heenreis

Vroeg vertrek naar de sneeuw. Onze vakantieplaats is Bischofsmais, aan de voet van de Geisskopf in het Natuurpark Bayerischer Wald. In de vroege avond arriveren we in ons hotel.

Zondag - Zwieslerwaldhaus

v
+1
Het startpunt van onze wandelingen ligt in het gehuchtje Zwieslerwaldhaus. Vanuit het midden in de bossen gelegen Waldhaus kunnen we alle kanten op.

Maandag - Nationaal Park Beierse Woud

v
+1
Het Nationaal Park Beierse Woud is een prachtig natuurgebied, dat in de winter nog een extra magisch tintje krijgt. In het ‘Tierfreigelände’ maakt u misschien wel de mooiste wandeling van deze week . Dit grote, omheinde natuurgebied biedt ruimte en bescherming aan de oorspronkelijke bewoners van deze streek zoals wolven, lynxen, beren en uilen. Ongetwijfeld zult u er vandaag een aantal spotten. Na de wandeling heeft u nog wat tijd om het interessante bezoekerscentrum te bekijken of het bijzondere Baumwimpfelpad te bewandelen (geopend afhankelijk van de weersomstandigheden).

Dinsdag - Regensburg

v
+1
We laten de wandelschoenen een dagje thuis en zoeken de stadse gezelligheid op in Regensburg. De oude stadswijk is een verzameling van knusse winkelstraatjes en restaurants en cafés met sfeervol aangeklede binnenplaatsen. Na ons bezoek aan Regensburg nemen we nog een kijkje bij de hoog boven de Donau gelegen tempel Walhalla . Wat een uitzicht !

Woensdag - Grosser Arber

v
+1
Via Bretterschachten rijden we naar de berg Grosser Arber. Op ca. 966 m hoogte beginnen twee goed gemarkeerde routes met als eindpunt Bodenmais (ca. 5 en 10 km). Bodenmais wordt ook wel het ‘Mekka van het glastoerisme’ genoemd. Sinds eeuwen zijn er glasblazerijen in dit stadje te vinden. In de namiddag gaan we nog een uurtje naar Joska Glasparadis, waar u het kleurrijke glas kunt bekijken en een souvenir kunt kopen.

Donderdag - Bischofsmais

v
Wintersport
Wintersport
+1
Vandaag maken we een stevige tocht rondom onze vakantieplaats. We wandelen vanuit het hotel via Teufelstisch naar Habischried en Unterbreitenau. Hier gaat een stoeltjeslift (ca. € 4,50 p.p.) naar de Geisskopf (1097m). Bij goed weer nemen we deze stoeltjeslift omhoog en genieten hier van het mooie uitzicht en een pauze in een gezellige berghut. Lekker gegeten en gedronken, zetten we de tocht voort de berg af, over een breed pad. De totale tocht is ca. 15 km.

Vrijdag - Passau

v
Donau
Donau
+1
Passau is een innemende barokstad met verrassende steegjes, straten, pleinen en terrassen en ligt aan maar liefst 3 rivieren: de Donau, de Ilz en de Inn. Neem in de oude binnenstad zeker een kijkje bij de Dom, met het grootste kerkorgel ter wereld. Liefhebbers kunnen bij goede weersomstandigheden een boottocht over de Donau maken (exclusief).

Zaterdag - terugreis

Na het ontbijt is het alweer tijd om naar huis te gaan. We sluiten de reis af met een stamppotbuffet op het wisselpunt in Asten. Aansluitend wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Noot: Tijdens deze reis wordt er gewandeld over geruimde winter-wandelpaden onder leiding van een ervaren reisleider. Uiteraard bent u vrij om, in overleg met de reisleider, zelf een plan te trekken. De reisleider zorgt ervoor dat er kaarten en routes beschikbaar zijn. Goed schoeisel en een wandelstok zijn aan te bevelen aangezien de paden glad kunnen zijn.

Niveau van deze reis

Wandelniveau; 1,5

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Touringcar

Algemene businformatie langlauf- en wandelvakantie

v
+1

Comfort Class touringcar

De Comfort Class touringcars van Kras hebben aanzienlijk meer beenruimte, een fris interieur en zijn minimaal voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast en DVD- of videospeler. Door de aanwezigheid van o.a. voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heeft u nog meer comfort! Uw vakantie begint zodra u de touringcar instapt op weg naar uw vakantiebestemming.

In de touringcar

v
+1
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien u om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden voor u zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage

De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Daarnaast geldt voor de langlaufreizen dat u een ski- en langlaufuitrusting mag meenemen.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag u per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollater of opvouwbare rolstoel is op aanvrag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij uw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij u de bagage ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien u handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

Met een veilig gevoel op reis!

v
keurmerk touringcarbedrijf
Veilig, comfortabel en milieubewust. Zo wilt u met vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-reisorganisaties, dus ook Kras, werken uitsluitend met vervoerders, die zijn erkend met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Deze touringcarbedrijven houden zich strikt aan strenge veiligheidseisen. En dat betekent voor u als reiziger de beste garantie voor een aangename en ongestoorde busreis.

Reisleiders

Trudi Boorsma

v

In 1995 ben ik begonnen bij Kras, allereerst als begeleidster van seniorenreizen en een jaar later ook opgeleid voor de begeleiding van de langlaufsafari's. Sinds 1996 ben ik met groot enthousiasme aktief on de winterreizen van Kras! Ik ben op vrijwel alle bestemmingen geweest.

Mijn interesse in en kennis van de kunst en cultuur van vooral Italië, maken dat ik al langere tijd in de zomer reizen voor Kras naar Italië begeleid. Ik houd van de kunststeden daar. Maar, ik houd ook erg van wandelen; ook reizen waar ik me graag in alle jaargetijden voor inspan!

Ik kom nu in de winter al enkele jaren in het Beierse Woud en mij is gebleken dat de omgeving zich hier - behalve voor het langlaufen - uitstekend leent voor wandelingen. Over goed geruimde winter-wandelpaden in de frisse berglucht lopen, heerlijk. En een gezellig kroegje of terras? Komen we altijd tegen! Ik hoop veel wandelaars te kunnen begroeten.

Extra info

Extra informatie Langlauf- & Wandelreizen

v
+1

Open alle items

Langlaufmateriaal

U kunt uw eigen langlaufmateriaal meenemen op reis. Natuurlijk heeft u ook de mogelijkheid om een langlaufset bij ons te huren. De set is van goede kwaliteit, voorzien van nieuwe technieken en materialen en biedt u een optimale mix van comfort, controle, stabiliteit en glijvermogen. De kosten voor een set (schoenen, stokken en latten) bedragen vanaf € 39,- per week (voor Brandenberg € 45). Bij boeking geeft u uw lichaamslengte en schoenmaat door. Omdat de schoenen klein uitvallen, adviseren wij u een maat groter op te geven. Wij zorgen er dan voor dat op uw vakantiebestemming de juiste materialen klaarstaan. Heeft u een grote (> 46) of kleine (< 36) maat, dan adviseren wij u schoenen te huren in Nederland of ter plaatse bij een verhuurcentrum.

Langlaufmateriaal huren
Wanneer u langlaufmateriaal bijboekt via Kras hebben wij de volgende gegevens van u nodig om u van het juiste materiaal te voorzien.

1. Latten – de lengte waar u uit kunt kiezen is de lengte van de latten, wij raden u aan voor latten te kiezen die tussen de 0 en 5 cm langer zijn dan uw eigen lichaamslengte. De beschikbare maten hierbij zijn S (1.63), M (1.73), L (1.83) en XL (1.93)
2. Schoenen – de langlaufschoenen vallen relatief klein uit, wij raden u aan een maat groter te bestellen dan uw eigen schoenmaat. Houd er rekening mee dat u geen dikke skisokken aantrekt, dunne sportsokken zijn voldoende.
3. Stokken – voor de juiste stokmaat neemt u uw eigen lengte minus 35 cm. De kleinste maat stoklengte is 1.20 en loopt in stappen van 5 cm op tot 1.60.

Brandenberg en Fusch
Gaat u naar Brandenberg of Fusch dan hoeft u alleen maar aan te vinken dat u materiaal wilt bijboeken. Het materiaal wordt op deze bestemmingen ter plaatse voor u uitgezocht.

Loipengelden en liftpassen

De kosten voor het onderhoud van de loipen wisselen per gebied. In sommige dorpen is het gebruik van loipen zelfs gratis. Een indicatie van de kosten per reis vindt u onder het kopje 'bijkomende kosten ter plaatse' op het tabblad 'Inbegrepen'. Deze kosten zijn gebaseerd op het beschreven programma en onder voorbehoud van wijzigignen. Skiërs moeten rekening houden met een dag- of weekpas(sen) voor de liften.

Kledingadvies

Langlaufen
Gebruik tijdens het langlaufen meerdere dunnen lagen; mocht u het tijdens de tochten warm krijgen, dan trekt u gewoon wat uit. Neem onder meer thermo-ondergoed of maillot, dunne truitjes, langlaufkniekousen (géén dikke skisokken!), een speciaal langlauf- of trainingspak (winddicht en waterafstotend), een fleecetrui, handschoenen (niet te dik en waterafstotend) en een muts of haarband mee. Dikke winterjacks en alpine-skikleding raden we u sterk af!

Winterwandelen
Verkent u met ons de besneeuwde wereld van Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook ten zeerste aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift.

NIEUW! Huur wandelset
Onbezorgd en goed voorbereid op reis; vanaf deze winter heeft u de mogelijkheid om bij Kras een wandelset te huren. De kosten voor een set bedragen € 15, inclusief huur wandel-/telescoopstokken en sneeuwijzers.

Conditie

Zowel beginnende als gevorderde wintersporters zijn op onze reizen van harte welkom. In principe kan iedereen met een normale conditie deelnemen aan de tochten. Enige voorbereiding vergroot echter uw vakantieplezier. Fietstochten, stevige wandelingen en speciale skioefeningen zijn een uitstekende voorbereiding.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandel- en/of langlaufervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandel- en/of langlaufervaring is vereist.

NIEUW! Langlaufdag en langlaufcursus

v
+2
+1
Langlaufdag
Benieuwd of langlaufen uw sport is? Meld u dan aan voor de Kras Langlaufdag op zondag 28 oktober 2018. Deze dag wordt georganiseerd in samenwerking met Langlaufverenigging Gouda, die beschikt over een kunststof langlaufbaan. Voor meer informatie en aanmelden, zie Kras.nl/11362

Langlaufcursus
Enthousiast geworden na de proefles op de langlaufdag? Of wilt u voorafgaand aan uw vakantie werken aan uw conditie of uw techniek ophalen? Via Kras kunt u een langlaufcursus bij Langlaufvereniging Gouda boeken, met 5% korting. Tijdig reserveren is gewenst. Zie https://www.langlauf.nl/kras

Wandelroutes

Wij doen ons uiterste best de mooiste wandelroutes voor u uit te zoeken. Het kan echter voorkomen dat niet alle paden even goed geprepareerd zijn, omdat dit niet dagelijks gebeurt. Houd hier rekening mee bij het kiezen van uw schoeisel. Al onze reizen worden begeleid door een wandelbegeleider.

100% sneeuwgarantie

Wij bieden u sneeuwgarantie op vrijwel al onze langlauf- en wandelvakanties. Door onze unieke formule en jarenlange ervaring zijn wij in staat u 100% te garanderen dat u kunt wintersporten tijdens uw vakantie. Mocht er tijdens uw vakantie niet voldoende sneeuw liggen op de volgens het dagprogramma geplande locatie, dan brengen we u naar een andere plaats waar u wél volop winterplezier beleeft.

Programma onder voorbehoud

De beschreven reisprogramma’s zijn indicatief en onder voorbehoud van wijzigingen. Afhankelijk van het weer, de sneeuwcondities en reistechnische omstandigheden behoudt Kras zich het recht om de reisprogramma’s zoals beschreven in deze brochure aan te passen.

Opstapplaats

Op- en uistapschema busreizen

Kras biedt u de keuze uit verschillende opstapplaatsen, vanaf deze opstapplaats wordt u naar ons wisselpunt in Asten (tussen Eindhoven en Venlo) gebracht, vanwaar u naar uw uiteindelijke vakantiebestemming vertrekt.

OpstapplaatsOpstaptijdUitstaptijd
Noord-Holland
Alkmaar P-terrein Hertog Aalbrechtsweg 04.00 uur 22.30 uur
Amsterdam – Europaboulevard P18 t.o. Shell Buitenveldert Oost P1804.45 uur21.45 uur
Zaandam Houtveldweg04.15 uur22.00 uur
Zuid-Holland
Alphen a/d Rijn Noordpoolsingel03.30 uur 22.30 uur
Den HaagTouringcarhalte, Prinsessengracht 504.30 uur 22.00 uur
DordrechtWeeskinderendijk, parkeerplaats05.15 uur 21.00 uur
Rotterdam - CapelsebrugMetro Capelsebrug P+R, Abrahams v. Rijckevorselplein05.00 uur 21.15 uur
Gelderland
ApeldoornCarpool A1 Kayersedijk, Apeldoorn Zuid05.00 uur 22.00 uur
ArnhemParkeerplaats Rijnhal - Olympus05.15 uur 21.15 uur
NijmegenGraafseweg 98505.30 uur 20.45 uur
Noord-Brabant
Asten Nobisweg07.30 uur 18.30 uur
Breda-PrinsenbeekMokesweg, bij Internationale Busstop05.30 uur 20.30 uur
Den Bosch Pettelaarspark (transferium)05.30 uur 20.15 uur
EindhovenP+R Meerhoven (tranferium)06.15 uur 19.30 uur
Tilburg Zwembad Stappegoor05.45 uur 20.00 uur
Overijsel
ZwolleStation NS, achterzijde04.00 uur 23.00 uur
Utrecht
Utrecht-WestravenGriffioenlaan 1, P+R Westraven05.15 uur 21.00 uur
Limburg
Venlo Stationsplein08.00 uur 18.30 uur

Genoemde tijden zijn een indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen. De definitieve vertrektijden en navigatieadres staat vermeld in uw reispapieren.
* Voor alle op- en uitstapplaatsen geldt dat deze opstapplaatsen gegarandeerd zijn.
* Bovenstaand schema is van toepassing in de periode vanaf 12 januari 2019 en thuiskomst 16 maart 2019
* Het wijzigen van uw opstapplaats is indien beschikbaar kosteloos mogelijk tot 3 werkdagen voor vertrek


Het centrale wisselpunt in Asten

Voor vrijwel al haar busreizen maakt Kras gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats.

Service ter plaatse

Op ons wisselpunt wordt u welkom geheten door een Kras-vertegenwoordig(st)er. Om de reis goed te beginnen krijgt u op de dag van vertrekdag een kop koffie met cake. Ter afsluiting van de reis gebruiken we een gezamenlijke koffietafel* . In de wintermaanden zal er een stamppotbuffet geserveerd worden in plaats van een koffietafel. (Op het tabblad Prijzen bij 'Inbegrepen' kunt u zien of de koffie en koffietafel/stamppotbuffet inbegrepen is bij uw reis.) Bij het centrale wisselpunt vindt u een overdekte voetgangerszone.

* Niet van toepassing voor op-/uitstappen Venlo en de 4-daagse (steden)reizen.

Parkeren

Wanneer u met uw eigen auto naar Asten komt, kunt u uw auto parkeren op de onbewaakte parkeerplaats van het Best Western Hotel Nobis. Het parkeren hoeft vooraf niet gereserveerd te worden en geschiedt op eigen risico. De kosten bedragen € 20 voor de gehele reisduur. Indien u via ons een overnachting bij Best Western Hotel Nobis heeft geboekt dan parkeert u die nacht gratis en zijn de parkeerkosten € 10 gedurende de rest van uw vakantie.

Video

Overnachten

Hotelovernachting voorafgaand aan uw reis

Begin uw vakantie ontspannen! Kras biedt u de mogelijkheid om voorafgaand aan uw vakantie te overnachten in Best Western Hotel Nobis in Asten, waarvanuit u de volgende ochtend vertrekt om uw vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op uw gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wilt u uw vakantie toch starten? Bovendien kunt u uw auto voordelig parkeren gedurende uw gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt.

Onderstaande overnachting is, indien beschikbaar, direct bij uw boeking te reserveren. Wanneer u hier voor kiest dient u bij boeking Asten als opstapplaats te kiezen

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)

v
Brasserie Nobiss
+1
Brasserie Nobiss

Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt € 32,50 p.p.
1-persoonskamer inclusief ontbijt € 55 p.p.

Overnachting na afloop van uw reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer u hier gebruik van wilt maken kunt u het contactformulier op de website invullen o.v.v. uw boekingsnummer.

Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt € 52,50 p.p.
1-persoonskamer inclusief ontbijt € 92,50 p.p.

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,10 p.p.
- Parkeren € 10 per auto

Plaatsinfo

Bodenmais

v

Beleef Bodenmais met al je zintuigen. Dit gezellige en levendige dorp ligt op 689 meter en biedt vele restaurants, cafés en één van de beroemdste glasfabrieken in Duitsland; de Joska Crystal Hut. In Bodenmais kunt u prachtige (winter)wandelingen en skitochten maken. Geniet van de wintersport in het grootste en meeste sneeuwzekere skigebied van het Beierse Woud; de Grosser Arber.

Sankt Englmar

Sankt Englmar is de hoogstgelegen gemeente van het Beierse Woud (900 m). De plaats geniet bekendheid als kuuroord en wintersportplaats. Sankt Englmar wordt omringd door de meer dan 1000 m hoge bergen Pröller, Predigtstuhl en Hirschenstein.

Beieren

v

In het zuiden van Duitsland bevindt zich de deelstaat Beieren met als hoofdstad München. Beieren is ontstaan uit het hertogdom Beieren en maakte deel uit van de Beierse kreits. In München treft u veel historie aan. Zo vindt u hier de Frauenkirche, het monument van de stad, het paleis en de zomerkastelen van de Beierse vorsten. Mocht u liever willen genieten van de rust dan kunt u de pittoreske dorpjes aandoen, met middeleeuwse burchten en smalle straten. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de talrijke natuur- en landschapreservaten, met heldere meren en dichtbeboste bergen, die Beieren rijk is. Bovendien is Beieren een deelstaat vol tradities. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de klederdrachtfeesten en operafestivals. Beieren is een deelstaat die trots is op zijn traditie, historie en cultuur!

Beierse Woud

v

In het landschap tussen de Donau, het Boheemse Woud en de grens met Oostenrijk ligt het Beierse Woud. Het was het eerste nationale park dat in Duitsland werd opgericht. De bergtoppen die grenzen aan Oostenrijk bereiken wel een hoogte van 1400 meter met als hoogtepunt Große Arber. In vroegere tijden werden deze gebieden bewoond door bosmensen die leefden van natuurlijke producten zoals hout en mijnbouw. De ongerepte natuur zorgt ervoor dat dit een ideale plek is om heerlijk te kunnen wandelen.

Duitsland

v
+4
+3

Het land van onze oosterburen kenmerkt zich door haar veelzijdigheid. Zo zijn er sfeervolle steden die cultuur en historie bieden, maar waar het ook leuk winkelen is en waar op de terrassen genoten wordt van lekkere Duitse wijnen of een biertje afkomstig van één van ’s lands vele brouwerijen. Maar Duitsland is ook het land van de machtige Rijn en de slingerende Moezel die door het land kabbelen en van schitterende natuurgebieden met hoge bergen, dichte bossen, diepe dalen en stuwmeren. Noemenswaardige streken zijn het traditierijke Beieren in het zuiden, waar de Alpenbergen opdoemen, het interessante Thüringen van Goethe en Bach en het geliefde Sauerland met zijn ‘duizend bergen’. Het land heeft prachtige landschappen die uitnodigen tot een sportieve fietstocht of een lange wandeling en hanzesteden die de glorie van weleer weerspiegelen en karakteristieke dorpen met meesterlijk vervaardigde vakwerkhuizen. En dan hebben we het nog niet gehad over de pracht en praal van de hoofdstad Berlijn. De afwisselende Bondsrepubliek Duitsland, één van de populairste bestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers, heet u ‘Herzlich Willkommen’!

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!

Beoordelingen