Autorondreis Jersey & Guernsey

Ontdek de Kanaaleilanden: laat u verrassen door het schilderachtige landschap en pittoreske dorpjes

v
7,3
K
  • Verrassende bestemming; Engels met een vleugje Frans
  • Ontdek koninklijke landhuizen en kastelen
  • Heerlijk zacht klimaat vanwege warme golfstroom
  • Bezoek het mozaïek kerkje Little Chapel op Guernsey
  • Geniet van een mooie mix van de Engelse en Franse keuken
7,3
Beoordeeld door 6 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

5 nachten verblijf in een bed & breakfast of een 3-sterren hotel op Jersey op basis van logies en ontbijtbuffet
• 2 nachten verblijf in een bed & breakfast of een 3-sterren hotel op Guernsey op basis van logies en ontbijtbuffet
• Ferryovertocht van St. Malo in Frankrijk naar Jersey op dag 1 en vice versa op dag 8 voor auto en passagiers
• Ferryovertocht van Jersey naar Guernsey op dag 4 en vice versa op dag 6 voor auto en passagiers

Zie het tabblad Dagprogramma voor meer informatie.
Alle hotels tijdens de rondreis zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Korting

Kinderkorting: de eventuele korting voor een kind, die bij twee volledig betalende personen op de kamer verblijft, wordt automatisch verrekend op het moment dat u de leeftijden van uw reisgezelschap selecteert. De exacte bedragen per persoon vindt u in de reisspecificatie.

Extra informatie

U kunt inchecken tussen 16.00 - 18.00. Indien dit niet mogelijk is verzoeken wij u vriendelijk om contact op te nemen met de receptie van de betreffende bed & breakfast om hen te informeren over uw aankomsttijd.

Let op: in drukke periodes kan het voorkomen dat u zowel in een B&B als een hotel verblijft tijdens de reis.

Belangrijk: ferryovertochten

We proberen de ferryovertochten als volgt in te boeken:

St. Malo – Jersey op dag 1 > vroeg in de middag
Jersey – Guernsey op dag 4 > voor de lunch
Guernsey – Jersey op dag 6 > laat in de middag
Jersey – St. Malo op dag 8 > na de lunch/vroeg in de middag

Op deze manier heeft u zoveel mogelijk tijd om van/naar de ferries te gaan en heeft u optimaal de tijd om te genieten.

Let wel: dit is geen garantie. We proberen er zoveel mogelijk rekening mee te houden dat u optimaal kunt genieten van uw verblijf, maar het kan voorkomen dat de ferry toch op een ander moment ingepland dient te worden, in verband met de beschikbaarheid.

Vlak voor vertrek krijgt u de vouchers waarop alle informatie vermeld staat. Hier staan ook de accommodatiedetails en ferrytijden op.

Kaart
Accommodatie

Dagprogramma

Dagprogramma Jersey & Guernsey

v

Onbekend, maar zeker niet onbemind. Bent u een fervente Groot-Britannië ganger en wilt u wel eens iets anders of bent u gewoon een fan van eilanden? Dan is deze reis wellicht iets voor u. Ontdek de twee grootste eilanden van de Kanaaleilanden: Jersey & Guernsey. Twee typisch Engelse eilanden, maar met een Frans vleugje. En extra fijn: de overtochten zijn inclusief.

Open alle items
1e dag – Heenreis naar Jersey
U reist vanuit Nederland naar de haven van St. Malo in Frankrijk. Hier gaat u met uw auto aan boord bij Condor Ferries voor de overtocht naar St. Helier op Jersey. U verblijft hier 3 nachten. De afstand vanaf Utrecht naar St. Malo is ca. 806 kilometer.
2e en 3e dag – Ontdek Jersey
Twee volle dagen de tijd om Jersey te verkennen. Dwaal door de pittoreske dorpjes St. Aubin en Noirmont Point. Bezoek de sneeuwwitte vuurtoren La Corbière en aanschouw bovenin het weidse uitzicht. Ontdek het 14 e eeuwse Grosnez Castle met zijn spectaculaire locatie, het indrukwekkende landhuis Samares Manor met kleurrijke tuinen of het middeleeuwse fort van Mont Orgueil. Sluit uw dag af met een wandeling door de idyllische haven van Rozel en strijk neer op een van de sfeervolle terrassen. Nog niet uitgekeken? Op dag 7 heeft u nóg een volle dag op Jersey.
4e dag – Van Jersey naar Guernsey
In de loop van de dag reist u naar de haven van St. Helier voor de overtocht naar de hoofdstad van Guernsey: St. Peter Port. U verblijft hier 2 nachten.
5e dag – Ontdek Guernsey
v
Een volle dag om Guernsey te verkennen, u zult vandaag merken hoe divers Guernsey is. Daar waar de zuidkust bestaat uit groene kliffen en wel wat weg heeft van Ierland, bestaat de westkust uit prachtige baaien met zandstranden en knusse dorpjes. De hoofdstad St. Peter Port beslaat een groot deel van de oostkust. Wandel hier zeker door het schilderachtige centrum met kinderkopjes in de straten en het majestueuze Castle Cornet in de haven. Een hoogtepunt is een bezoek aan Little Chapel, een van de kleinste kerkjes ter wereld met een mozaïek van porselein en schelpen.
6e dag – Van Guernsey naar Jersey
Deze dag neemt u de ferry vanaf de haven van St. Peter Port terug naar St. Helier in Jersey. U verblijft hier 2 nachten.
7e dag – Ontdek nog meer Jersey
Vandaag kunt u verder waar u op dag 3 gebleven bent. Geniet van dit prachtige eiland en al haar bijzonderheden.
8e dag – Terugreis naar Nederland
Uw reis zit er helaas weer op. U neemt de ferry vanaf de haven van St. Helier naar St. Malo vanwaar u terugreist naar Nederland. De afstand naar Utrecht is ca. 806 kilometer.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Accommodaties tijdens uw autorondreis
v
+1

Tijdens deze autorondreis zult u later worden ingedeeld in accommodaties nabij de genoemde plaatsen, op basis van beschikbaarheid. U heeft de keuze uit overnachtingen in Bed & Breakfasts of 3-sterren hotels. Deze keuze kunt u aangeven in het boekingsproces. In uw reispapieren die u voor aanvang van de reis ontvangt, zult u de definitieve informatie over de accommodaties vinden.

Uw kamer is ten minste voorzien van een telefoon, televisie en een badkamer met bad/douche en toilet.

Vanuit de hotels kunt u het beschreven dagprogramma uitstekend uitvoeren.

Plaatsinfo
Engeland

Lekker dichtbij en makkelijk te bereiken per boot, via de tunnel of met het vliegtuig. Groot-Brittannië heeft eeuwenlang de belegeringen van vijanden moeten doorstaan en veelal met groot succes. Ten gevolge van deze succesvolle verdedigingen, zult u in Engeland een mooie eigen cultuur ontdekken met prachtige monumenten en bezienswaardigheden.

Frankrijk
v
+9
+8

‘Bienvenue’ in één van de populairste vakantielanden voor Nederlanders! Daar zijn honderden redenen voor, die natuurlijk onmogelijk allemaal genoemd kunnen worden. Maar laten we tóch proberen u in het kort de charme van Frankrijk te schetsen. De talloze kastelen van de Loire, de stranden en mondaine badplaatsen van de Côte d’Azur, de imposante bergen van de Alpen en de Pyreneeën en het romantische Parijs… zomaar wat hoogtepunten! De paarse lavendelvelden en Provençaalse dorpjes waar u op de kleurrijke weekmarkten een idee krijgt van de goede smaak van de Fransen en de ‘couleur locale’ in u op kunt nemen! De vulkanen van de Auvergne, het gastronomische Bourgondië, de lieflijke Elzas met haar witte wijnen en vakwerkhuizen, Normandië met haar bevrijdingsstranden en karakteristieke havenstadjes… Frankrijk mag absoluut trots zijn!

Groot-Brittannië

Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland vormen samen het Verenigd Koninkrijk, stuk voor stuk de moeite van het bezoeken waard. Of u nu een wandelvakantie zoekt of een citytrip, hier vindt u het allemaal. Groot-Brittanië bezit behalve schitterende kustlijnen met lieflijke vissersdorpjes, groene heuvellandschappen en sprookjesachtige kastelen en paleizen ook prachtige moderne steden met een rijke historie zoals Edinburgh en London. Groot-Brittanië is tevens het land van de vele pubs, de deftige High Tea's, de paardenraces en de crickettoernooien. Kortom, er valt in het Verenigd Koninkrijk genoeg te ontdekken!

Guernsey

Guernsey is één van de Kanaaleilanden gelegen op ca. 20km voor de kust van Frankrijk. Guernsey is na Jersey het grootste eiland. De hoofdstad is Saint Peter Port. Een aantal grote steden op Guernsey zijn: Richmond en Saint Sampson. Het eiland staat ook bekend als belastingparadijs. Het landschap varieert van typisch Engels Midwest tot Franse wijngaarden. De kustlijn heeft zowel strand als krijtrotsen. De Kanaaleilanden liggen in een gebied met een getijdenverval daardoor biedt de haven in het noorden van het eiland tijdens eb een vreemd aanzicht met schepen hoog op het droge. Enige uren later drijven ze echter in een enorme haven zodra de vloed is bereikt.

Beoordelingen