Fly-drive het historische Andalusië - Ruta Bética

Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
Semana Santa
Semana Santa
Semana Santa
v
Carmona - Andalusië
Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
Semana Santa
Semana Santa
Semana Santa
KG
  Fly-drive het historische Andalusië - Ruta Bética
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Accommodatie
  • Dagprogramma
  • Autohuur
  • Plaatsinfo
  • Praktische info

  Prijzen

  x
  • -
  • +
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • Vliegreis Amsterdam-Málaga v.v. met TUI fly of Eindhoven/Rotterdam-Málaga v.v. met Transavia * (voor meer informatie over de vlucht zie het tabblad Vluchtinfo)
  • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
  • Verblijf in genoemde hotels (of gelijkwaardig) in een kamer met ten minste bad of douche en toilet
  • Ontbijt
  • 7 x 24 uur autohuur cat. B (Hyundai Getz/Fiat Panda of gelijkwaardig) bij 2 personen en cat. E (Peugeot 308 of gelijkwaardig) bij 3-4 personen zoals verder beschreven op het tabblad Autohuur

  * bij vertrek 17 mei en 24 mei is tevens Amsterdam-Malaga v.v. mogelijk met Transavia

  Niet inbegrepen

  • Voor alle exclusieven m.b.t. autohuur, zie het tabblad Autohuur
  • Niet genoemde maaltijden
  • Excursies en entreegelden
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Toeslagen

  • Reserveringkosten € 19,50 per boeking (verplicht)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)
  • NS-Combikaart € 28 p.p. (optioneel, meer info)
  • Upgrade huurauto, zie stap 3 van het boekingsproces

  Accommodatie

  Hotels Ruta Bética

  Hotel Meson de Sancho, Tarifa

  Het 3-sterren Hotel Meson de Sancho is ondergebracht in een traditioneel, Andalusisch landhuis ten zuiden van natuurreservaat Los Alcornocales, op ca. 9 km van Tarifa en Algeciras. Het hotel beschikt o.a. over een receptie, bar, restaurant, fitnessruimte, parkeergelegenheid en een tuin met terras en buitenzwembad (seizoens- en weersgebonden). Gratis wifi in de openbare ruimten. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, kluisje en een badkamer met douche, toilet en föhn.

  Hotel Anfiteatro Romano, Santiponce

  Het stijlvolle 3-sterren Hotel Anfiteatro Romano ligt in Santiponce, op slechts ca. 7 km van Sevilla (20 minuten met de lokale bus). De archeologische opgravingen Anfiteatro Romano bevinden zich tegenover het hotel. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, restaurant en terras. Gratis wifi in de openbare ruimten. Parkeren in de omgeving van het hotel. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie en een badkamer met bad en/of douche en toilet.

  Hotel Infanta Leonor, Écija

  Het moderne 4-sterren designhotel Infanta Leonor ligt in Écija, de Stad van de Torens. Het hotel beschikt over een receptie, bar, tuin met terras en een buitenzwembad (seizoens- en weersgebonden). Gratis wifi. Parkeren bij het hotel is mogelijk, ca. € 10 per dag (beperkt aantal plaatsen). De kamers zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, kluisje (gratis) en minibar.

  Hotel Eurostars Ciudad de Córdoba, Córdoba

  Het 4-sterren Hotel Eurostars Ciudad de Córdoba is gelegen in Córdoba, nabij Torre de la Calahorra en de Mezquita. Het hotel beschikt over een receptie en een bar/lounge. Parkeren tegen betaling. De kamers zijn voorzien van airconditioning, telefoon, televisie, kluisje, minibar en een badkamer met bad of douche, toilet, bidet en föhn. Gratis wifi.

  Hotel El Carmen, Puente Genil

  v

  Het karakteristieke 4-sterren Hotel El Carmen ligt aan de rand van (en op loopafstand van) het centrum van het mooie stadje Puente Genil. Het hotel beschikt over een receptie, bar, een restaurant in een mooie ruimte met gewelven en een buitenzwembad met terras. Parkeergelegenheid aanwezig (tegen betaling, beperkt aantal plaatsen). De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en badkamer met bad of douche en toilet.

  Noot: u verblijft in bovenvermelde hotels of in andere hotels met dezelfde classificatie in of nabij de genoemde plaatsen.

  Dagprogramma

  Dagprogramma Ruta Bética

  v

  NIEUW bij Kras! De Romeinen lijfden in de 3e eeuw voor Christus het zuiden van Spanje, thans Andalusië, in en noemden deze regio Bética. Córdoba was destijds de hoofdstad en één van de bekendste inwoners van de stad was Julius Ceasar, die er jaren gewoond heeft. De Ruta Bética geeft u de mogelijkheid om enkele zeer karakteristieke plaatsjes met een duidelijke Romeinse erfenis te bezichtigen. Wandel langs stadsmuren, stap door Romeinse stadspoorten, bezoek imposante opgravingen en geniet van de Spaanse sfeer, de smalle straatjes, overheerlijke tapas en het aangename klimaat!

  1e dag - Nederland-Málaga-Tarifa

  v

  U vliegt vandaag naar Málaga. Na aankomst op de luchthaven haalt u uw huurauto op en rijdt u naar Tarifa, gelegen aan de Costa de la Luz (de kust van het licht) en zeer geliefd bij kiteboarders, windsurfers, vogelliefhebbers (vanwege de vogeltrek) en walvisspotters. Indien de tijd het toelaat, kunt u ‘s middags de Romeinse opgravingen, net buiten Tarifa gelegen, bezichtigen. Of neemt u een kijkje bij Castillo de Guzman nabij de haven? Tarifa is het meest zuidelijke puntje van Spanje en hiervandaan heeft u een prachtig zicht op de Afrikaanse kust, die op dit punt slechts 14 km verwijderd is van het Europese vasteland. Overnachting in Hotel Meson de Sancho. Reisafstand Málaga-Tarifa ca. 160 km.

  2e dag - Tarifa-Santiponce

  v
  Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
  Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
  +8
  +7

  U rijdt vandaag naar Santiponce (ca. 215 km). Op uw route liggen tal van interessante plaatsen, waar u desgewenst kunt pauzeren. We noemen onder meer Cadiz en Jerez de la Frontera. Cádiz is de oudste stad van Spanje en volgens de overleveringen gesticht door Hercules zelf. De bloei die deze havenstad onderging na de ontdekking van Amerika uit zich onder meer in de imposante kathedraal (één van de grootste van Spanje), de stoere stadsmuren en de levendige middeleeuwse volkswijk Barrio del Pópulo (met smalle straatjes en vele tapasbars en visrestaurants). In het chique Jerez de la Frontera vindt de sherry haar oorsprong. Vergeet niet om in één van de bodega`s te proeven van deze welbekende alcoholische versnapering. Jerez is overigens ook beroemd vanwege de paardendressuur en de vurige flamencodans die in deze omgeving is ontstaan! Santiponce is een rustige stad met een landelijke charme, gastvrije inwoners en een zeer belangrijke culturele erfenis. De plaats bevindt zich namelijk bovenop de resten van de Romeinse stad Itálica, de eerste stad die door de Romeinen (om precies te zijn door Scipio Africanus) werd gesticht buiten het Italiaanse schiereiland. Het is tevens de stad waar de Romeinse keizer Trajanus geboren werd. Itálica was verdeeld in de Nova Urbs (nieuwe stad) en de Vetus Urbs (oude stad, geheel onder het huidige Santiponce gelegen). De ruïnes van nieuwe stad zijn te bezichtigen en omvatten onder meer het Huis van Exedra, het Huis van Neptunus, het Huis van de vogels en de tempel Traianeum (gewijd aan Trajanas, de Romeinse keizer die in Itálica geboren werd!), omgeven door een arcadenplein, bewonderen. Hoogtepunten zijn de vele prachtige mozaïeken en niet te vergeten het amfitheater, een van de grootste in het rijk, dat plaats bood aan maar liefst 25.000 toeschouwers. In Santiponce kunt u tevens het klooster van San Isidoro del Campo bezoeken en in het Thematisch centrum van het dagelijks leven in Rome kunt u tijdens begeleide tours van ca. 1 uur alles te weten komen over hoe Romeinse burgers leefden in tijden van grote keizers. U verblijft hier vannacht in Hotel Anfiteatro Romano. Tip: wat dacht u ervan om de avonduurtjes in Sevilla door te brengen?

  3e dag - Santiponce- Écija

  v
  Carmona - Andalusië
  Carmona - Andalusië
  +8
  +7

  Tips voor vandaag: Sevilla en Carmona. Sevilla werd net even voor onze jaartelling door Julius Caesar in hoogsteigen persoon gesticht. In deze vriendelijke stad vindt u talloze architectonische hoogtepunten uit zowel het heden als het verleden. Blikvanger van de stad is de immense kathedraal met de werkelijk magnifieke klokkentoren `La Giralda`, die in een vorig leven de minaret van een moskee was. Rond de universiteit en de Plaza de España vindt u bovendien in een uitgestrekt park de bijzondere gebouwen van de Ibero-Amerikaanse tentoonstelling van 1926, waar de Spaanstalige landen van Zuid-Amerika zich presenteerden in hun voormalige moederland. Ook kunt u een heerlijke wandeling maken door de charmante wijk Santa Cruz. Sfeervol Carmona, mooi gelegen op een heuvel in een vruchtbare regio, is een van de oudste én beslist een van de mooiste stadjes van Andalusië. Vanwege deze strategische ligging was Carmona al in de prehistorie bewoond. In 206 v. Chr. werd Carmona veroverd door het Romeinse Rijk en het werd onder de naam ‘Carmo’ een van de belangrijkste steden van Andalusië. Bezienswaardig zijn onder meer de stadsmuren, het Alcázar de la Puerta de Sevilla, het Alcázar del Rey Don Pedro en niet te vergeten de Necropolis. Het Alcázar de la Puerta de Sevilla (thans vindt u hier de Tourist Info) is gebouwd op de Puerta de Sevilla en vormde een haast onneembaar complex. Vanaf de toren heeft u een prachtig uitzicht op Carmona. Het Alcázar del Rey Don Pedro is het hoogste punt van Carmona. Na een aardbeving in 1755 werd het paleis geleidelijk een ruïne. De Necropolis van Carmona werd aan het eind van de 19e eeuw ontdekt en stamt uit de eerste eeuw. Hier ontdekt u uit de rotsen gehouwen koepels, zalen en tunnels. Ook de Santa Maria kerk en het kleine stadsmuseum zijn een kijkje waard. Wandelend door de oude wijk, langs paleizen, mooie patriciërshuizen, kerken en monumentale gebouwen, komt de geschiedenis tot leven. Even winkelen en een terrasje pikken op het centrale marktplein, de Mercado, is zeker aan te raden. Ook La Louisiana ligt op uw route. Deze plaats geniet met name bekendheid vanwege de archeologische Romeinse baden. Ook bevinden zich hier de fraai gedoceerde Bron van de Ezels en de Kerk van de Onbevlekte Ontvangenis. Nadien rijdt u door naar Écija, waar u de komende 2 nachten verblijft in Hotel Infanta Leonor. Reisafstand Santiponce-Ecija ca. 95 km.

  4e dag - Écija en omgeving

  v
  Osuna - Andalusië
  Osuna - Andalusië
  +20
  +19

  Het stadje Écija, ontstaan als Griekse nederzetting en later onder de Romeinen ‘Astigi’ genoemd, is rijk aan monumenten. De aardbeving van 1755 verwoestte de stad grotendeels, maar de barokke bouwwerken die ná die tijd gebouwd werden geven het stadje haar bijzondere charme. Kenmerkend voor Écija zijn de hoge klokkentorens, versierd met azulejos (tegeltjes). Bezienswaardig zijn verder onder meer het langgerekte door palmen omringde plein Plaza de España, het Palacia de los Marqueses de Peñaflor (in de volksmond ook wel ‘het huis met de lange balkons’ genoemd), de Santa Cruz kerk en de San Juan kerk met de prachtige klokkentoren uit 1745 die de aardbeving overleefde. U kunt ook een bezoek brengen aan Marchena en Osuna. Marchena (ca. 45 km van Écija) wordt omgeven door graanvelden en olijfboomgaarden. Marchena herbergt een elegant plein, de Plaza Ducal, en is rijk aan kerken en andere monumenten in schitterende staat. Interessant zijn de stadsmuren met onder meer de gerestaureerde Torre de Oro en de Arco de la Rosa en Museo Zurbarán, met schilderijen van de 17e-eeuwse Francisco de Zurbarán. Nóg een aanrader voor vandaag is het sfeervolle, historierijke Osuna (ca. 35 km van Écija), fraai gelegen tegen een helling. Het is met haar vele witte huizen een typisch Andalusisch plaatsje. U vindt er talloze kerken, diverse paleizen, enkele interessante musea en fraaie pleinen, zoals het Plaza Mayor en het Plaza de Toros. Andere bezienswaardigheden zijn onder meer de universiteit, de Torre del Agua en het Encarnación klooster. De straten van Osuna stralen een monumentale sfeer uit en het is dan ook heerlijk om door deze plaats te dwalen. In de restaurants en typische tapasbarretjes kunt u genieten van de overheerlijke Spaanse keuken!

  5e dag - Écija -Córdoba

  Onderweg naar Córdoba kunt u Almodóvar del Rio bezoeken. De blikvanger van dit karakteristieke plaatsje is het werkelijk prachtige 12e-eeuwse gotische kasteel. De plaatsnaam is afgeleid van het Arabische al-Mudawwar, wat ‘de ronde’ betekent en verwijst naar de heuvel waarop het kasteel is gebouwd. Vanaf het kasteel kunt u genieten van een schitterend panorama. In Córdoba verblijft u 2 nachten in Hotel Eurostars Ciudad de Córdoba. Reisafstand Écija-Córdoba ca. 55 km (via Almodóvar del Rio ca. 85 km).

  6e dag - Córdoba

  v
  +6
  +5

  Onder de Moorse heersers was Córdoba na Constantinopel de grootste stad van Europa. De rijkdom, de macht en het aanzien die hiermee gepaard gingen, blijken duidelijk uit de wereldberoemde moskee de Mezquita, toentertijd na de moskee van Mekka de grootste ter wereld. Iedere islamitische heerser liet een stukje aan de moskee bijbouwen, zodat deze bleef groeien. Na herovering op de moren bouwden de christelijke heersers in het midden van de moskee een kathedraal, die meer dan twee keer zo hoog is als de moskee. De omringende wijk staat bekend als de oude joodse wijk en herbergt verrassende pleintjes, smalle straatjes en eeuwenoude huisjes.

  7e dag - Córdoba-Puente Genil

  v
  Puente Genil - Andalusië
  Semana Santa
  Semana Santa
  Semana Santa
  Puente Genil - Andalusië
  +7
  +6

  Een mooie tocht door het Andalusische binnenland naar Puente Genil. Onderweg kunt u een kijkje nemen in Montoro of Almedinilla. Het prachtige stadje Montoro (in de Romeinse tijd ‘Epora’), gelegen op een helling in een lus van de Guadalquivir rivier. Het is een typisch Andalusisch plaatsje met witte huizen, verrassende straatjes en fraaie kerken waaronder de San Bartolomé kerk. Interessant zijn bovendien de brug over de rivier, de resten van het kastelen Mota en Julia en de Villaverde toren. Almedinilla is gelegen aan de voet van de Sierra de Albayate en beschikt over een interessant archeologisch museum en de ruïnes van La Villa Romana del Ruedo, met indrukwekkende mozaïeken, vloeren en schilderingen die herinneren aan de Romeinse periode. Uw eindbestemming is Puente Genil. In dit plaatsje, gelegen aan de Genil rivier, geniet u van het rijke archeologische erfgoed en sterke tradities. Het is een kleine kosmopolitische stad, waar historie hand in hand gaat met moderniteit. Hier bevinden zich mooie kerken en kunt u een kijkje nemen bij de brug over de Genil, de molen en het Archeologisch Museum. Wereldberoemd zijn de archeologische vondsten van de Villa Romana Fuente Álamo, daterend uit de 4e eeuw. Hier zijn werkelijk schitterende en in uitstekende staat verkerende vloermozaïeken te bewonderen. (gelegen net buiten Puente Genil en alleen geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 11.30 tot 14.00 uur). Het motto van Puente Genil, ‘donde el sol se hace dulce’ (hetgeen betekent: ‘waar de zon alles zoet maakt’), vertaalt zich in de zoete jam Dulce de Membrillo die hier geproduceerd wordt. De Mananta (de religieuze feestelijkheden rondom het paasfeest) is het voornaamste feest van Puente Genil en trekt bezoekers van heel Andalusië. Ook carnaval en het Feria Real (augustus) trekken vele feestvierders naar de stad. Interessant: een kijkje in een werkplaats waar de processiebeelden worden vervaardigd. In Puente Genil verblijft u de laatste nacht van deze reis in Hotel El Carmen. Reisafstand Córdoba-Puente Genil ca. 85 km (mét bezoek aan Montoro ca. 156 km).

  8e dag - Puente Genil-Málaga-Nederland

  U rijdt terug naar de luchthaven van Málaga (ca. 125 km) waar u de huurauto weer inlevert. Terugvlucht naar Nederland.

  Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Autohuur

  Autohuur Andalusië (t/m 31 oktober 2012)

  Het huren van een auto is een ideale manier om op eigen gelegenheid de mooie Zuid-Spaanse streek Andalusië te ontdekken. Bij onze lokale leverancier van huurauto's, Niza Cars, zullen wij een comfortabele huurauto naar keuze voor u reserveren. Wanneer u kiest voor een fly drive naar Andalusië, is een huurauto standaard bij uw reis inbegrepen! Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid om, tegen een toeslag, een auto van een hogere categorie te boeken. Hieronder vindt u de verschillende autotypes.

  Let op: Autohuur is te boeken in stap 3 van het boekingsproces.

  v

  Inclusief

  • Ongelimiteerd aantal kilometers
  • Verzekering die de schade aan de huurauto dekt veroorzaakt door eigen schuld (Collision Damage Waiver - CDW)
  • Diefstalverzekering (TP/TLW)
  • BTW (VAT)
  • geen eigen risico voor CDW, PAI en TP
  • WA-verzekering die materiële of lichamelijke schade die aan derden wordt toegebracht dekt (General Insurance Coverage - GIC)
  • Tweede bestuurder
  • Beknopte kaart Andalusië
  • Inzittendenverzekering die uitkeert bij letsel of overlijden (Personal Accident Insurance - PAI)
  • pechhulp 24 uur per dag

  Exclusief

  • Brandstof (excl. eerste volle tank**, leeg inleveren, geen restitutie)
  • Toeslag voor het ophalen en inleveren op de luchthaven tussen 00:00 - 08:00u (Málaga) € 18 per huurperiode, overige luchthavens tussen 21:00 - 08:00 **
  • 3e/4e bestuurder € 2,50 per dag, maximaal € 25 per extra bestuurder, exclusief BTW *
  • Kinderzitje (8 tot 18 kilo) of zitverhoger ca. € 4 dag, maximaal € 40 per huurperiode, exclusief BTW ****
  • Eventuele overige aanvullende, meestal niet verplichte autoverzekeringen, zoals verzekering aan banden, ramen, glas en onderkant van de auto (prijzen ter plaatse op te vragen) *
  • Borg ca. € 300 per huurperiode afhankelijk van de geboekte categorie (per creditcard te voldoen) **
  • Eventuele tolgelden, parkeergelden en verkeersboetes **
  • One way fee (ophalen en inleveren op een andere locatie) € 18 per auto **

  * Ter plaatse optioneel bij te boeken en te betalen
  ** Ter plaatse verplicht bij te boeken en te betalen
  *** Bij boeking op te geven en te betalen
  **** Bij boeking op te geven en ter plaatse te betalen

  Extra informatie en voorwaarden

  • Minimum leeftijd bestuurder 21 jaar en minstens 1 jaar in het bezit van rijbewijs (voor de categorieën: B t/m D)
  • Minimum leeftijd bestuurder 23 jaar en minstens 1 jaar in het bezit van rijbewijs (voor de categorieën: E t/m K)
  • Maximum leeftijd bestuurder 75 jaar (alle categorieën)
  • Voor het huren van een auto is een creditcard op naam van de bestuurder verplicht
  • Huurperiodes worden berekend per 24 uur, ingaande op het tijdstip van ophalen. Indien u om wat voor reden dan ook de auto later dan het afgesproken tijdstip weer inlevert, wordt hiervoor een extra huurdag (of dagen) in rekening gebracht. U dient dit ter plaatse te betalen.
  • Wij raden u dringend aan de formulieren die u krijgt bij het ophalen van de huurauto zorgvuldig te bewaren. Hierin worden namelijk alle afspraken vermeld die bij het ophalen gemaakt zijn (zoals door u afgesloten aanvullende verzekeringen etc.). De extra kosten voor eventuele afgesloten aanvullingen en verzekeringen worden meestal achteraf via uw creditcard in rekening gebracht. Mocht hierover onduidelijkheid bestaan, dan kunt u aan de hand van de bij de afgifte van de auto verstrekte formulieren zien waarvoor de kosten in rekening zijn gebracht en of de berekende kosten correct zijn.
  • De genoemde autotypes zijn de enige die wij aanbieden. Er kunnen geen afwijkende autotypes aangevraagd worden. Een automaat is alleen beschikbaar indien dit aangegeven is, ook hier is het aanvragen niet mogelijk.
  • Wij raden u aan om uw bagage zoveel mogelijk in weekendtassen/backpacks te verpakken in plaats van in harde koffers omdat deze veel meer plaats in beslag nemen.
  • Wij raden u aan om thuis al een goede wegenkaart aan te schaffen zodat u ter plaatse niet direct hiernaar op zoek moet.

  Bestel uw reisgids en/of kaart

  Let op: u ontvangt van ons bij uw fly drive géén informatiepakket, routebeschrijvingen en wegenkaart. Op deze manier kunnen wij u de reis tegen een zo scherp mogelijke prijs aanbieden.

  Om optimaal te kunnen genieten van uw reis, raden wij u aan om u thuis alvast te verdiepen in uw reisbestemming. Het lezen van een goed reisboek en het bestuderen van de wegenkaart kan u ter plaatse helpen om zo optimaal mogelijk van uw kostbare vakantietijd te profiteren. U kunt zo thuis uw route al bepalen en er zeker van zijn dat u datgene ziet wat u interesseert. Daarnaast weet u precies wat u op uw vakantiebestemming kunt verwachten en zult u zich beter in kunnen leven in de lokale cultuur.

  Bestel hier uw reisgids en/of kaart.

  Plaatsinfo

  Andalusië

  v
  Sevilla-website-small
  Spanje.Estepona.strands
  Spanje.Andalusie.Cadiz.Olves
  0317.s
  0303s
  Granada
  +10
  +9

  In het populaire Andalusië lijken alle Spaanse clichés van passionele flamencodansers, witte dorpjes en plaatselijke fiestas samen te komen. Steden als Sevilla, Granada en Córdoba, evenals de zonnige costa’s van de geliefde Costa del Sol, zijn echte toeristische trekpleisters en het ruige Sierra Nevada-gebergte neemt u mee naar Spanjes hoogste toppen!

  Juwelen van steden & olijfgaarden
  In Andalusië komen historie, cultuur, architectuur, kunst, traditie en natuur samen. Historie en sfeer proeft u volop in de vele parels van steden, zoals het mooie Sevilla, waar de Santa Maria kathedraal in het oog springt en waar de joodse wijk Santa Cruz u uitnodigt voor een wandeling door de wirwar van smalle straatjes en patio’s. En wat te denken van Granada met haar imposante Alhambra, Córdoba met haar Moorse invloeden, de Britse enclave Gibraltar met de markante rots, het spectaculair gelegen Ronda, de historische stad Cádiz en de populaire badplaats Marbella? Een stadsbezoek is overigens niet compleet zonder een heerlijke, lange tapaslunch! En dan hebben we het nog niet gehad over het fraaie landschap van uitgestrekte olijfboomgaarden, citrusgaarden en ruige bergen. Andalusië… een prachtbestemming!

  Sherry, flamenco & 'pueblos blancos'
  Proeven van sherry. Meeklappen in het zuidelijke ritme bij een lokaal feest. In traditionele kleurige kleding danst men hier de vurige flamenco. De gitaarmuziek brengt u in vervoering. Het bezoeken van de ‘pueblos blancos’. Deze prachtige bergdorpjes met witte huizen, verborgen pleintjes en een labyrint van knusse straatjes behoren ook tot de populaire trekpleisters van het achterland van de Costa del Sol!

  Spanje

  v
  1035s
  +8
  +7

  De zonovergoten zandstranden van de Costa’s, verrassend mooie bergdorpen, glorierijke steden, de bloesem van sinaasappelbomen, overheerlijke tapas en paella in combinatie met volle rode wijnen, de temperamentvolle flamencodans… dát is Spanje in een notendop! Bijzonder geliefd is Andalusië, waar witte dorpen u uitnodigen voor een wandelingetje door steile straatjes en waar u de grandeur van indrukwekkende steden als Sevilla, Córdoba en Granada persoonlijk kunt ervaren. Cultuur en traditie zijn belangrijke zaken voor de Spanjaard en feestdagen worden hier dan ook met volle overtuiging en in vol ornaat (met de prachtigste kostuums en fleurige jurken) gevierd. Wat dacht u bovendien van bruisend Barcelona, het mooie Madrid en de ruige bergen van de Sierra Nevada? Kom zelf ontdekken welke verrassingen Spanje voor u in petto heeft!